Geplaatst op
27 januari 2018
Dit artikel is geplaatst door

“Eeuwige vrijgezel Leudal” is een groot succes.

23 Januari 2018,
Wie kent het beeld niet, die trouwe trotste boom daar midden in het weiland. Weer, wind, regen en de brandende zon, hij overleeft heel veel … helaas niet alles. Bliksem, stormschade en menselijk ingrijpen heeft tot gevolg dat deze landschaps-reuze langzaam verdwijnen uit het Limburgse landschap. Het aantal solitaire bomen in Limburg wordt snel minder. Stichting IKL heeft samen met de gemeente Leudal het project “de eeuwige vrijgezel” gestart waar we in 2016 en 2017 op zoek zijn gegaan naar mooie locaties waar we bomen konden planten die vrij in het landschap staan, tussen de akkers en weilanden en vol ornaat kunnen uitgroeien.

19 grondeigenaren in Leudal zijn actief aan de slag gegaan en hebben een locatie aangedragen waar een nieuwe solitaire boom is aangeplant. De bomen met bijhorende materialen zijn geleverd door de stichting IKL. De bewoners zijn nu zelf aan zet te zorgen dat deze bomen in de toekomst mogen uitgroeien tot een volledige solitaire boom.
——
Noot voor de redactie
Al ruim 36 jaar zet stichting IKL zich met hart en ziel in voor het behoud en ontwikkeling van landschap, natuur en cultureel erfgoed in Limburg. Samen met tal van partners en circa zevenduizend vrijwilligers is IKL in al die jaren uitgegroeid tot een uiterst belangrijke en waardevolle speler voor het behoud van onze waardevolle omgeving.
Contactpersonen:
Sabine de Jong, Projectleider Leudal (046) 3030 530 /06- 53 48 32 96
Ber Houben, regiomanager noord-Limburg, (046) 3030 546 /06-50903824

Dit project is mede gefinancierd door Gemeente Leudal.