17 nov. – Heythuysen -HERDENKING BEVRIJDING LEUDAL

In november van dit jaar is het 75 jaar geleden dat de kernen rondom het natuurgebied Leudal is bevrijd van de Duitsers.
Daarom is ervoor gekozen om op zondagmiddag 17 november om 14.30 uur een herdenkingsviering in de Nicolaaskerk te Heythuysen te houden.
De bijeenkomst is bedoeld voor jong en oud en iedereen is welkom ongeacht welke geloofsovertuiging men ook heeft.
Enkele jongeren uit Grathem en Kelpen-Oler zullen aansprekende en inspirerende teksten voordragen, want stil staan bij oorlog en geweld, bevrijding en vrijheid blijft belangrijk.
Het gemengd koor Con Amore uit Baexem zal enige toepasselijke liederen zingen en ook Rob Reyners uit Roermond zal enige moderne popsongs brengen en die zullen de jongeren zeker aanspreken.
Om het geheel compleet te maken en als eerbetoon aan de bevrijders zal de Bag Pipers Society Castle D’Aldenghoor uit Haelen optreden.

Oproep:
Op dit moment zijn we dringend op zoek naar foto’s, dagboekfragmenten en verhalen uit de oorlogstijd van de gemeente Leudal.
De organisatie zou graag in het bezit komen van fotomateriaal, authentieke verhalen en we doen dan ook een beroep op iedereen die ons hierbij kan helpen. U kunt een ander sturen naar het parochiecentrum Heythuysen nicolaasparochie@kpnmail.nl of met Ad Heesemans Heythuysen via Ad.Hesemans@kpnmail.nl of Theo Werter Baexem via theo.werter@home.nl. Graag reageren binnen 14 dagen.