Expired: Beleef het museum! Hoe beter je kijkt, hoe meer je ziet

Vanaf 20 oktober t/m 5 januari 2020 in het Leudalmuseum een nieuwe tentoonstelling speciaal gericht op de jeugdige bezoeker.

Gemaakt voor jongens en meisjes
De nieuwe tentoonstelling, georganiseerd door de Studiegroep Leudal e.o. en Groen Hart Leudal samen, is speciaal gemaakt voor jeugdige bezoekers. Je kunt er met je schoolklas terecht maar ook met jouw vriendengroep of gewoon met je ouders of opa/oma.
Verschillende onderwerpen komen aan bod: archeologie, schrift/kalligrafie, portretkunst, spel en speelgoed in de kunst, gezichtsbedrog,..etc.

Leuke opdrachten
In de tentoonstelling zijn een kleine dertig opdrachten verwerkt waaruit je een keuze kunt maken. Opdrachten met als doel om je beter te laten kijken, om meer te zien.
Vaak zijn het ook doe-opdrachten om zelf ervaring op te doen.
We gebruiken veel voorwerpen uit ons eigen Leudalmuseum maar we laten je ook kennismaken met werken van grote kunstenaars.
Ken je bij voorbeeld de fascinerende portretten van Giuseppe Arcimboldo, ken je de ijspretschilderijen van Hendrick Avercamp, en het betoverende werk van M.C. Escher?

Ja, je zult ervaren dat museumbezoek interessant, leerzaam, meeslepend en leuk kan zijn.
Heb je wel eens met een ganzenveer geschreven? Heb je wel eens een oeroud schoteltje uit vele scherven bijeen gepuzzeld? Heb je wel eens een echte fout ontdekt in een beroemd kunstwerk?

We hopen je te ontmoeten in ons museum aan de Roggelseweg 58, te Haelen aan de rand van het Leudal.

Workshop en lezing
Er wordt nog gewerkt aan de planning en opzet van interessante workshops en eventueel een lezing.
De publiciteit daarover volgt nog en komt ook op de website van de Studiegroep Leudal.

Openstelling
De tentoonstelling “Beleef het museum. Hoe beter je kijkt, hoe meer je ziet” is te bekijken en “te doen” vanaf 20 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020 in het Leudalmuseum, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen.
Oh ja, en toevallig valt je kerstvakantie in deze periode.

Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen.
Voor de juiste openingstijden kijk op de website van de Studiegroep Leudal www.studiegroepleudal.nl of op de website van het Bezoekerscentrum Leudal
www.bezoekerscentrumleudal.nl.

De entree bedraagt € 2,50, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.