BEZOEKERSCENTRUM LEUDAL – Geslaagde gidsen bij Groen Hart Leudal

Zaterdag 15 juni hebben de aankomende Leudalgidsen en/of School-/Jeugdgidsen hun opleiding afgerond. De 12 cursisten organiseerden 2 excursies waarbij de aspirant gidsen een deel van de presentatie voor hun rekening namen.

De groep deelnemers aan de excursies kon genieten van een interessante rondleiding door ‘ons’ prachtige Leudal, waarbij veel informatie over de natuur en de historie in dit gebied op een deskundige manier werd gedeeld.

De geslaagde cursisten hadden zich uitstekend voorbereid, zodat zij na afloop, tijdens een gezellig samenzijn, het begeerde certificaat en een prachtig boeket in ontvangst konden nemen en zich dus voortaan Leudalgids en/of School-/Jeugdgids mogen noemen! De opleiding tot gastheer en gastvrouw was al eerder voltooid. Het team van 44 gastheren en gastvrouwen werd versterkt met 4 personen. Allen van harte gefeliciteerd!

De 7 nieuwe School-/Jeugdgidsen gaan het bestaande team van 15 schoolgidsen versterken. Dit team zorgt voor de begeleiding van de educatieve activiteiten op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid en streek- en erfgoed. De scholen voor primair onderwijs in de regio maken hier al uitgebreid gebruik van. Deze gidsen staan tevens garant voor het organiseren van speelse jeugdactiviteiten voor groepen kinderen vanuit de buitenschoolse opvang (BSO’s), jeugdorganisaties of kinderen die een verjaardagsfeestje in de natuur willen geven. In de komende zomervakantie staat er in elke week wel een leuke jeugdactiviteit gepland.

De 5 nieuwe Leudalgidsen sluiten zich aan bij de groep van 25 Leudalgidsen die al actief is. Zij begeleiden jaarlijks een groot aantal excursies en activiteiten, met aandacht voor ecologie, geologie, flora, fauna en cultuurhistorie van het Leudal. Ook de komende maanden staan diverse activiteiten gepland. Houd voor meer informatie de berichten in de media en de website van het bezoekerscentrum (www.bezoekerscentrumleudal.nl) in de gaten.

Bij Bezoekerscentrum Leudal kan ook een excursie of activiteit aangevraagd worden voor uw familie- of vrienden groep, de personeels- of buurtvereniging enz.. Neemt u hiervoor contact op met de medewerkers van het bezoekerscentrum via telefoon 0475-497010, bezoek de website www.bezoekerscentrumleudal.nl of email: info@groenhartleudal.nl.