Haelen – Nieuw natuurboek “Het Leudal, voor nu en altijd een wonderlijk natuurgebied”

Nieuw natuurboek “Het Leudal, voor nu en altijd een wonderlijk natuurgebied” voorziet in behoefte

Sinds de presentatie op 27 september j.l. van het door de Studiegroep Leudal e.o. uitgegeven natuurboek “Het Leudal, voor nu en altijd een wonderlijk natuurgebied” zijn er al meer dan 600 boeken van de oplage van 900 boeken verkocht. Uit de vele positieve reacties die de Studiegroep sinds de presentatie mocht ontvangen blijkt vooral dat het boek voorziet in een grote behoefte.
En dat is eigenlijk niet zo vreemd, want de laatste publicatie in boekvorm over het Leudal met als titel “Beeld van een Midden Limburgs beekdal”, ook een uitgave van de Studiegroep Leudal, dateert van maar liefst 45 jaar geleden.

Het nieuwe boek is vanwege de vele prachtige foto’s niet alleen een mooi kijkboek, maar is ook inhoudelijk van hoge kwaliteit, blijkt ook uit de reacties.
De indeling in overzichtelijke hoofdstukken en thema’s maakt dat het boek zeer prettig leest en inhoudelijk is het boek een bron van kennis, vol wetenswaardig-heden over het Leudal.
Dat maakt het boek ook zeer aantrekkelijk als cadeau voor de komende feestdagen, mocht deze of gene nog op zoek zijn naar een geschikt presentje voor 6 december of voor de Kerst. Het boek is te koop via de website van de Studiegroep Leudal (www.studiegroepleudal.nl) maar ook in het Bezoekerscentrum Leudal.
Vroege Vogels en de Jan Wolkers Prijs 2020
De redactie van het boek is trots op het resultaat en op het feit dat het boek zo positief is ontvangen. Het boek is nu ook aangemeld voor de Jan Wolkers Prijs 2020. Of dat een succes gaat worden is nog even afwachten, de concurrentie zal in ieder geval wel groot zijn.
De Jan Wolkers Prijs is een prijs die jaarlijks wordt toegekend voor het beste Nederlandse natuurboek, ingesteld door het VARA-radioprogramma Vroege Vogels, de Volkskrant en het Wereld Natuur Fonds. De prijs is genoemd naar de Nederlandse beeldhouwer, schrijver en natuurliefhebber Jan Wolkers (1925-2007).

Het programma Vroege Vogels is elke zondagmorgen te beluisteren tussen 7 en 10 uur op NPO 1.
Op 3 november j.l. is een in oktober door Vroege Vogels opgenomen interview met de auteurs van het boek Phlip Bossenbroek en Hans Smulders uitgezonden waarin niet alleen het Leudal alle aandacht kreeg, maar ook het boek onder de aandacht is gebracht. De uitzending is terug te beluisteren via de website van Vroege Vogels https://www.nporadio1.nl/podcasts/vroege-vogels, uitzending van 3 november 2019.