Leudal Energiek wordt Leudal Leeft!

Leudal Energiek wordt Leudal Leeft!

 

Leudal is in beweging. Iedereen kan meedoen aan sport, bewegen en cultuur. Dat kon voorheen via het aanbod van Leudal Energiek. Sinds begin dit jaar is het beweegteam van Leudal uitgebreid én heeft het team nu ook een nieuwe naam en smoel: Leudal Leeft! “Samen maken we het verschil, want alle inwoners verdienen een vitaal en gelukkig leven, ook in deze corona-tijd”, aldus beweegcoach Pleun.

 Leudal Leeft met je mee

De beweegcoaches van Leudal Leeft zitten niet graag stil. Juist in deze tijd, waarin het leven wordt overheerst door corona, proberen zij mensen thuis en op afstand in beweging te brengen. Marloes: “Thuis zitten, betekent namelijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Bewegen kan de hele dag door, zowel binnen als buiten.” Robin en Patricia: “Samen met Ben Bizzie bieden we kinderen thuisgym en allerlei beweegplezier aan.” De beweegcoaches leven enorm met de mensen mee en helpen graag. “We gaan langs bij locaties van Care+ en seniorenwoningen in Heythuysen en Haelen om op afstand toch met de mensen te bewegen”, vertellen Renee en Matti.

 Vitaal en gelukkig leven in Leudal

Het nieuwe beweegteam stond te trappelen om vanaf maart aan de slag te gaan om de inwoners van Leudal, van jong tot oud, mee te laten doen met sport, bewegen, muziek en cultuur. “Maar corona gooide roet in het eten. Gelukkig kunnen kinderen langzaam weer naar school en naar onze verenigingen. Daardoor kunnen we meer mensen in beweging brengen”, aldus Rikus. “Leudal zit vol mogelijkheden voor een actieve, culturele en sportieve levensstijl. Samen met de scholen, zorgpartners en de vele muziek-, cultuur- en sportverenigingen gaan we daar aan bijdragen. Samen maken we lokaal het verschil”, vertelt Ken enthousiast.

Leudal Leeft!

Het beweegteam zorgt voor meer beweging in Leudal, letterlijk en figuurlijk. Ze helpen kinderen om gezond en gelukkig op te groeien. Dat doen ze samen met beweegmaatje Ben Bizzie. Het beweegteam brengt ook senioren en mensen met een beperking samen én in beweging naar geschikt beweeg- of cultuuraanbod. Tot slot ondersteunen de beweegcoaches sport- en cultuurverenigingen om echte spelbepalers te worden.

Ontdekken wat Leudal Leeft allemaal doet en kennismaken met het beweegteam? Neem een kijkje op de nieuwe website www.leudalleeft.nl of volg alles via Facebook @leudalleeft.