4 juli, LEUDAL – St. Burgercomité Leudal-Pogorzela – Gastgezinnen gezocht in de Gemeente Leudal

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen die vanaf vrijdag 5 t/m vrijdag 12 juli 2019 een warm welkom willen geven aan Poolse jongeren, in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar.

Wat kunt u in deze week verwachten?
U zult onderdak bieden aan minimaal 2 Poolse jongeren. Het is voor de jongeren een hele spannende tijd en de ervaring heeft ons geleerd dat het gemakkelijker gaat als ze met minimaal 2 personen bij elkaar blijven. De kinderen die mee naar Nederland komen worden geselecteerd op hun motivatie op school en hun vaardigheden in de Engelse taal. De vakantieweek zal deels een educatief karakter hebben en daarnaast willen we de jongeren een superleuke vakantieweek bezorgen.
Overdag staan er allerlei uitstapjes op de planning. Bij een aantal kunnen de kinderen uit de gastgezinnen ook mee. Ook de avonden zijn gevuld met allerlei activiteiten waarbij de gastgezinnen zeker betrokken zullen worden. Er staat een motortoertocht , een barbecue en een spectaculaire waterskishow op het programma! Op zondag hebben de jongeren een vrije dag. Mooie gelegenheid om met het gastgezin de regio te verkennen.
Het is een intensieve week waarbij in totaal ongeveer 30 jongeren uit Pogorzela (Polen) in onze Gemeente Leudal te gast zullen zijn. Voor de jongeren wordt het een unieke en fantastische ervaring. Ook voor de gastgezinnen is het een unieke en intense ervaring. Maar het is ook bijzonder om erbij betrokken te worden en deze week van dichtbij mee te mogen maken.
Zodra de gastgezinnen bekend zijn, volgt er nog een informatieavond en daar ontvangt u dan het definitieve programma. Tijdens deze avond leren de gastgezinnen elkaar kennen en met name de nieuwe gastgezinnen kunnen tips en adviezen krijgen van de gastgezinnen die al vaker jongeren in huis hebben gehad. Tijdens de vakantieweek zien de gastgezinnen en de begeleiding elkaar regelmatig, dus als er gedurende de week toch vragen en/of problemen ontstaan, worden deze altijd meteen aangepakt. Er komen meerdere leraren en tolken mee en deze zijn altijd aanspreekbaar.

Wat verwachten wij van de gastgezinnen?
Uw gezin heeft ruimte om minimaal 2 personen een week bij u te laten verblijven. Gastgezinnen met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie hebben onze voorkeur, maar dit is zeker niet noodzakelijk!
De jongeren moeten ’s morgens naar een startlocatie worden gebracht en daar ook aan het eind van de middag weer worden opgehaald. Avondeten is bij de gastgezinnen thuis (behalve bij de barbecueavond) en sommige dagen vragen we aan de gastgezinnen om een lunchpakketje mee te geven.
Voor het avondprogramma worden de gastgezinnen samen met de Poolse jongeren op locatie verwacht. De tijden en locaties staan allemaal duidelijk vermeld in het programmaboekje dat alle gastgezinnen ontvangen.
De jongeren arriveren op vrijdag 5 juli in de loop van de middag en de gastgezinnen worden ongeveer een uur van tevoren op de hoogte gebracht van de aankomsttijd. We vragen de gastgezinnen om zich te verzamelen in Neeritter en daar maken we kennis met elkaar. Na een kort samenzijn vertrekken de gastgezinnen met hun Poolse logees naar huis. Op vrijdagmorgen 12 juli vertrekt de bus weer naar Pogorzela vanaf Ittervoort.

Informatie of aanmelden:
Heeft u toch nog vragen of wilt u zich aanmelden? Dat kan via: kinderuitwisseling@gmail.com

Met vriendelijke groeten namens de voorbereidingsgroep,
Henny Rademaekers en Monique Verstappen
St. Burgercomité Leudal-Pogorzela