×

SYNTHESE – Hulp nodig bij uw thuisadministratie?

Mevr. J: “Nadat mijn man was overleden stapelde de post zich op.

Hij heeft altijd onze administratie gedaan, dat was gewoon zo. We hebben gelukkig nog zaken door kunnen spreken en we hebben zelfs een tijdje samen alles geregeld. Maar nu ik er alleen voor sta weet ik het even niet meer. Ik voel me zo onzeker en ben bang dat ik iets fout doe. Daarom heb ik contact opgenomen met Synthese, een vrijwilliger heeft een aantal keren met veel geduld meegekeken en had handige tips om het overzicht te verbeteren. Dank je wel, nu ben ik weer zeker van mijn zaak en kan weer verder.”

Door allerlei oorzaken kan iemand soms het overzicht kwijtraken op persoonlijke administratie en financiën. Dat kan bijvoorbeeld komen door ouderdom, het niet goed beheersen van de Nederlandse taal, verlies van werk of het verlies van een naaste. Maar ook door een ziekte of beperking kan het (tijdelijk) moeilijk zijn de administratie op orde te houden.

Vaak zijn er nieuwe regels, vergoedingen en wijzigingen die per organisatie of gemeente verschillen.

Dit kan het moeilijk maken om het overzicht te behouden. Als er dan in uw directe omgeving niemand is die u kan helpen, is het tijd voor een steuntje in de rug.

Vrijwilligers Thuisadministratie bieden tijdelijke ondersteuning bij u thuis. Het doel van deze ondersteuning is uw eigen regie te versterken of te behouden.

Het gaat om:

  1. Helpen met het ordenen van de post en de financiële administratie door deze samen met u door te nemen.
  2. Een overzicht maken van uw inkomsten en uitgaven.
  3. Samen met u kijken hoe u kunt voorkomen dat er schulden ontstaan.
  4. Het geven van informatie over geldzaken en regelingen die bedoeld zijn om de lasten voor mensen met een minimum inkomen te verlichten.
  5. Helpen met invullen van formulieren.
  6. Er samen met de vrijwilliger naar toe werken dat u uw administratie weer zelfstandig regelt.Tips:

Praktische tips en informatie kunt u ook vinden www.wijzeringeldzaken.nl.

  • Wilt u meer weten of zich aanmelden?

Na een gesprek met een medewerker wordt vastgesteld of u wel of niet in aanmerking komt voor deze administratieve ondersteuning. Komt u in aanmerking, dan zal een vaste vrijwilliger contact opnemen en een afspraak maken voor een eerste huisbezoek. Deze ondersteuning is gratis, bestaat uit één of meerdere huisbezoeken.

U kunt contact opnemen met Synthese per e-mail: info@synthese.nl of telefonisch: 0475 745138.

‘Orde op zaken: dat voelt goed!’