SYNTHESE – Ouders Ondersteunen Ouders

Uit de praktijk

“Ik ben met mijn gezin verhuisd naar een nieuwe gemeente. Wij kenden hier niemand en ook de plek niet. Doordat wij niet graag om hulp vragen en ook geen vreemden in huis nemen, duurde het even voordat ik om hulp vroeg bij Synthese. Gelukkig heb ik dat toch gedaan, mijn kinderen en ik kregen hulp. Zo hielpen de vrijwilligers ons met het dorp te verkennen, vragen met betrekking tot opvoeden en structuur in huis te krijgen. Ik was zeker niet zo ver gekomen als waar mijn gezin en ik nu staan zonder hun in ons leven. Er zijn geen woorden die beschrijven wat voor een ondersteuning wij gekregen hebben.”

Heb je vragen over de opvoeding van je kind(eren)? Vraag je je af of je het allemaal wel goed doet? Hoe je consequent moet reageren op je kind(eren)? Hoe je weer structuur aan kunt brengen in huis? Hoe je weer tijd voor jezelf krijgt? Of heb je een andere vraag? Dan kan een vrijwilliger van Ouders Ondersteunen Ouders je helpen, zodat je er samen voor kunt zorgen dat je vraag niet uitgroeit tot een probleem.

Een geschoolde vrijwilliger bezoekt je op afgesproken momenten thuis, luistert, kijkt en denkt met je mee en vertelt over zijn of haar ervaringen met opvoeden. Een goede klik tussen jouw gezin en de vrijwilliger staat voorop. Daarom vindt er altijd een kennismakingsgesprek plaats.

Contact

Wil je je vraag bespreekbaar maken en misschien ook wel ondersteuning ontvangen van één van onze vrijwilligers? Neem dan contact op met Synthese Leudal via 0475 745138 of stuur een email naar teamleudal@synthese.nl.