×

SYNTHESE – Veritas vindt de stem van de jeugd belangrijk!

Op een maandagavond zit ik, Myrna Welten van Synthese, samen met Nils ( bestuurslid van Veritas), Wesley ( jeugdtrainer bij Veritas) en Ralph ( lid jeugdraad van Veritas) aan tafel.
Veritas neemt deel aan het ondersteuningstraject van de KNVB, Binden en Behouden Junioren. Naast Veritas nemen ook SV Roggel, samenwerkingsverband VV GKC/RKHVC en RKESV deel aan het ondersteuningstraject. Het doel van dit traject is om clubs bewust te maken, kennis te delen en tot actie te komen. In dit laatste geval bij Veritas door middel van het opzetten van een jeugdraad.

“Waarom hebben jullie gekozen voor een jeugdraad?” vraagt Myrna. “Wij willen dat de jongeren ook hun stem kunnen laten horen” ,vertelt Nils, “ en dat hier naar geluisterd wordt.”
De jeugdraad kijkt naar wat kan anders, wat kan beter. Bijvoorbeeld hoe kunnen we de kantine gezelliger /aantrekkelijker maken? Mee organiseren van de vrijwilligersavond van de club.

Op dit moment bestaat de jeugdraad bij Veritas uit 6 jongeren.
Bij Veritas is gekozen om van iedere leeftijdsgroep ( vanaf 11-12 jaar tot 19 jaar) minimaal 1 of 2 spelers in de jeugdraad plaats te laten nemen. Deze jeugdraad is nu 6 maanden actief. Ralph: “ ik merk nu al dat het communiceren makkelijker gaat, de lijntjes zijn korter. We communiceren met “de achterban” snel via de groepsapp. Dit werkt perfect, en op deze manier worden alle jongeren erbij betrokken. Ik vind het leuk in de jeugdraad omdat we nu meedenken en mee organiseren. Zo gaan we dit jaar de Veritasdag organiseren. Wij krijgen budget en mogen dan zelf de activiteit gaan uitwerken en organiseren.

De jeugdraad van Veritas zit nog in de startende fase maar zijn nu bezig om alles op papier uit te gaan werken. Nils: “ ik merk dat steeds meer voetbalverenigingen naar mij toe komen en willen weten hoe wij dit aanpakken vanuit Veritas. Dit vind ik een mooie ontwikkeling”.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten hoe Veritas dit aanpakt? Neem dan gerust contact op met Nils Naus, via jeugd@veritasneeritter.nl